1. Zaštita privatnosti

Naša kompanija veoma predano radi na zaštiti Vaše privatnosti. Podatke o Vama prikupljamo u skladu sa zakonom, i samo podaci prikupljeni na takav način mogu biti korišćeni.

Informacije o Vama prikupljamo kako bi Vama pružili najbolju moguću uslugu ali i usluge povezanih servisa s nama, kao i marketing obavještenja koja se odnose na nas ili treća lica tj. povezane servise sa nama.

 

2. Informacije koje prikupljamo

Naša Pravila o privatnosti garantuju da sve informacije koje nam ostavite prilikom registracije za korišćenje nekog od naših servisa ostaju zaštićene tj. privatne i sigurne. Da bi Vas uvjerili u navedeno, u nastavku ćemo objasniti kako i kada ćemo koristiti Vaše podatke ili što je još važnije kako i kada ih nećemo koristiti. Mi nikada nećemo prikupljati osjetljive informacije o Vama bez Vašeg izričitog pristanka. Informacije koje držimo će biti tačne i ažurne. Uvijek možete provjeriti informacije koje čuvamo o Vama, kontaktirajući nas. Ako pronađete bilo kakve greške u Vašim podacima, mi ćemo na Vaš zahtjev, zavisno od toga šta želite, podatke odmah ispraviti ili izbrisati.

Primjeri podataka koji se prikupljaju i razlozi prikupljanja:

Tokom korišćenja Usluge, Vi ćete biti zamoljeni da date poštanski broj mjesta boravka sa tačnom adresom i brojevima telefona, što je veoma bitno za isporuku poručenih artikala. To nama ili našim saradnicima omogućava da identifikujemo sa koje lokacije treba dostaviti porudžbinu a koja se nalazi na Vašem području. Sadržaj porudžbine, kao i njena konačna cijena,  može varirati zavisno od Vaše lokacije.

Kada se registrujete za usluge u kojima ste zamoljeni da date svoje ime, e-mail adresu i lozinku - to nama pomaže da Vas prepoznamo kad se vratite u „mojSupermarket“, tako da Vam možemo pružiti bržu i kvalitetniju uslugu.

Mi ćemo od Vas zatražiti Vašu starosnu dob i eventualno neke druge lične podatke, kao što je pol ili gdje ste čuli za nas. Mi prikupljamo ove detalje u marketinške svrhe, ali nikada nećemo bez Vaše saglasnosti proslijediti ove podatke trećim licima, osim u anonimnom obliku ili u nekom drugom obliku ali bez detalja koji bi mogli identifikovati Vas kao korisnika.

Ako nam date svoju elektronsku adresu (email), prilikom registracije (ili u bilo koje drugo vrijeme) u „mojSupermarket", mi je uz Vaš pristanak možemo koristiti da Vama šaljemo obavještenja u vezi usluga koje nudimo ili je mogu koristiti treća lica (npr. Proizvođači određenih artikala) za obavještenja o proizvodima (marketinške svrhe).

Ako ste prijavljeni za marketing (bilo da se radi o vlastitim promocijama ili promociji nekog od naših partnera, o vaučeru za popuste ili posebnim ponudama i akcijama), mi nikad nećemo dati Vašu e-mail adresu trećim licima bez Vašeg pristanka. Uvijek imate opciju da se kasnije odjavite (iz nekih ili svih opcija) marketinške e-pošte, ali i ako ste to učinili, mi možemo zadržati Vašu e-mail adresu na našim datotekama za eventualnu analizu ili zato što koristite neku drugu našu uslugu.

Mi ćemo voditi evidenciju o stavkama koje ste kupili ili stavili u vašu šoping listu ili listu favorita, i tako Vama omogućiti da brže trgujete prilikom budućih posjeta.

Mi ćemo voditi evidenciju o sadržaju Vaših korpi između grupa proizvoda. To Vama omogućava da nastavite kupovinu od momenta prestanka kupovine, bez potrebe za ponovnim dodavanjem svih onih stavki koje su već bile u vašoj korpi.

Mi ćemo voditi evidenciju o Vašim željama, navikama i artiklima koje redovno kupujete, tako da ne morate svaki put kada krenete trgovati birati sve one proizvode koje redovno kupujete.

Mi ćemo pratiti Vaše e-mailove i kontakate sa servisom podrške „mojSupermarket“ koje ste nam proslijedili, Kako bi Vama pružili kvalitetan servis.

Mi ćemo voditi evidenciju o Vašim aktivnostima koristeći Vašu ocjenu usluge i mišljenje o istoj.

Povremeno ćemo Vama ponuditi da se prijavite na besplatni bilten (novosti) koje eventualno objavimo. Vi se možete prijaviti za prijem našeg besplatnog biltena dajući nam svoju email adresu u tu svrhu. (Vi ćete uvijek imati mogućnost da se odjavite, i ako to učinite, mi možemo zadržati email u našoj bazi podataka u svrhu analize ili zbog daljeg korištenja drugih naših usluga.)

Mi možemo prikupljati i možemo prikazivati ili koristiti u svrhu marketinga i oglašavanja na web stranici, Vaše izjave o našoj usluzi ili nama samima, o Internet portalu i možemo dodati na izjavu Vaše ime ili nadimak (ali ne i Vaše prezime) i širi geografski položaj (npr. grad).

Mi prikupljamo i pratimo statističke (ne lične) informacije o trgovačkim navikama, proizvodima i uslugama te odabire koje su korisnici napravili, u svrhu poslovnih istraživanja i za opšte poboljšanje usluge.

Ako želite učestvovati u nekim programima koje organizuje „mojSupermarket“, samostalno ili u saradnji sa trećim licima (saradničkim firmama) kao što je npr. program povraćaja novca (cashback program), mi ćemo skupiti i zadržati samo informacije koje su potrebne za isplatu cashback-a.

 

3. Treća lica

Mi nikada nećemo dati Vaše lične podatke bilo kojem trećem licu (prodati ili iznajmiti) bez izričitog Vašeg pristanka.

Mi možemo koristiti Vaše lične podatke  kako bi Vas obavijestili o ponudi trećih lica, promocijama, generisanim vaučerima ili posebnim ponudama, ali nikada nećemo dati Vaše lične podatke trećim licima bez Vašeg pristanka. Takođe, prijem takve pošte možete odjaviti kada Vi to poželite.

U cilju pojednostavljenja Vaše registracije u „mojSupermarket“, možemo Vam pružiti mogućnost da se registrujete na web stranicama treće strane putem naše web stranice. Ako pristanete, možemo unaprijed popuniti određena polja u obrascu za registraciju na tu web stranicu za Vas.

Ako to učinimo, to će biti polja za koja već imamo Vaše podatke, kao što su Vaše ime, poštanski broj i adresu e-pošte. Uvijek imate mogućnost izbrisati sva polja koja smo unaprijed popunili.

Podatke unešene u prijavu na web stranici treće strane, koje inače i mi zahtjevamo od naših korisnika prilikom prijave na „mojSupermarket“ (bez obzira jesu li te informacije opcionalne ili obavezne u našem formularu za registraciju), možemo koristiti u skladu sa ovim Pravilima o privatnosti.

Ako prilikom registracije kod treće strane unesete podatke koji se ne traže pri registraciji u „mojSupermarket“ mi nećemo koristiti te podatke osim ako drugačije ne navedete.

Mi možemo razmijeniti Vaše podatke s trećim stranama u svrhu zaštite od prevara.

Možemo otkriti Vaše lične podatke trećim stranama bez Vaše prethodne saglasnosti ako smo to dužni učiniti po zakonu. Zadržavamo pravo da istražimo sumnje kršenja ovih Pravila privatnosti i Uslova i pravila korišćenja,  kao i da prijavimo nezakonite radnje, prevare ili neprimjereno ponašanje na našoj web stranici, što je naša zakonska obaveza.

Mi ćemo u potpunosti sarađivati sa svim tijelima za sprovođenje zakona i postupiti po  bilo kojem sudskom nalogu kojim se traži od nas otkrivanje identiteta onoga za koga nadležni organi vjeruju da je prekršio uslove korišćenja web stranice, prekršio zakon ili da se bavio nezakonitim poslovima i/ili malverzacijama na našoj web stranici.

Web stranica može sadržavati oglase treće strane. Mi nismo odgovorni za privatnosti ili sadržaj na sajtovima trećih lica.

 

4. Grupni podaci

Grupni podaci su podaci koje prikupljamo o grupi ili kategoriji proizvoda, usluga ili kupaca, od kojih su pojedini detalji klijentovog identiteta uklonjeni i iz kojih nije moguće saznati i otkriti pojedine detalje identiteta korisnika, odnosno sam identitet korisnika.

Drugim riječima, informacije o tome kako koristiti uslugu mogu se prikupljati i kombinovati s podacima o tome kako drugi koriste istu uslugu ili proizvod, ali sve takve informacije će biti anonimne i neidentifikovane i kao takve će biti uključene u analizu podataka.

Grupni podaci nam pomažu da shvatimo trendove i potrebe kupaca, kako bi se novi, ali i postojeći proizvodi i usluge  prilagodili željama i potrebama kupaca. Mi koristimo anonimne grupne informacije, uključujući i Vaše vlastite komercijalne potrebe, za pružanje ostalih usluga, kao i za potrebe vrednovanja i poboljšanja postojećih proizvoda i usluga. Mi možemo izabrati prema vlastitom nahođenju da li prenijeti, prodati, dati ili dijeliti takve anonimne grupne podatke s trećim licima, firmama saradnicima (uključujući i komercijalne svrhe).

 

5. Slanje pošte

Imajte na umu da Vam možemo poslati e-poštu u slijedeće svrhe:

-       kao dio usluge. Na primjer:

o   Nakon registracije za uslugu ili program povraćaja novca (cashback program) i obavijesti Vas o Vašim pojedinostima registracije;

o   Kao podsjetnik o uslugama koje nudimo;

o   poslati podatke koje ste tražili (na primjer, možda ste odabrali primati novosti i informacije o ponudama);

-          u marketinške svrhe (ponude naših saradnika, dobavljača is l.)

 

6. Sigurnost

Lične podatke koje mi zadržimo će biti skladišteni u skladu s našom unutrašnjom sigurnosnom politikom, ali  i Zakonom o Zaštiti podataka.  

 

7. Tehnologija

Naša web stranica i usluga koristi "kolačiće" (cookie), tehnologiju za pohranu podataka na Vaš računar koristeći funkcionalnosti Vašeg web browsera. Veliki broj web stranica to radi, jer kolačić (cookie) nam omogućava da znamo da li je korisnik već prije posjetio tu stranicu. Na primjer, partnerska mreža može postaviti ograničeni vijek trajanja kolačića (tj. mala tekstualna datoteka koja ističe nakon određenog vremena) na Vaš računar radi dobijanja informacije o tome da li je korisnik već posjetio našu web stranicu.

Kolačići nam omogućavaju praćenje ponašanja posjetilaca web stranice. Mi koristimo informacije pohranjene u kolačiće kako bi Vas identifikovali, kao i da se stranica može:

-          sprovoditi neke personalizovane postavke i postavke koje ste naveli u prošlosti,

-          Vama omogućiti istoriju kao što su favoriti ili Vaša šoping lista,

-          pratiti Vaše aktivnosti koje se tiču korišćenja web stranice i usluga,

-          preduzeti druge radnje namijenjene za prilagodjeno korišćenje web stranice i pružanja usluga, a koje čine da bude više prilagođen Vama i djelotvorniji,

Vaš  web browser podesite tako da Vas obavještava o našem zahtjevu za smještanjem kolačića na Vaš računar. Zahtjev možete prihvatiti ili odbiti, ali ako to učinite naša usluga neće raditi ispravno ili u najboljem slučaju neće biti potpuna. Inače, Vaše korištenje web stranice „mojSupermarket” (uključujući sve funkcionalnosti koja omogućavaju da imamo pregled Vaših posjeta u prošlosti i personalizovanih postavki) predstavlja Vaš izričit pristanak kako bi se omogućilo da naša usluga koristi kolačiće na takav način. Odabirom personalizovane postavke, dajete nam izričit pristanak za korišćenje kolačića kako bi mogli zapamtiti Vaš odabir.

Osim toga, određeni sadržaj ostvaren sa trećim stranama koji se prikazauje na web stranici „ mojSupermarket " mogu koristiti kolačiće za slične svrhe. Vaše korišćenje web stranica predstavlja Vaš pristanak za primanje tih kolačića.

Osim toga, mi koristimo usluge treće strane, kao što je Google Analytics, kako bi omogućili analizu korišćenja naše web stranice. Ovi analitički alati koriste značke za prikupljanje standardne informacije internet log-a posjetilaca i njihovog  ponašanja na web strani. To su informacije u anonimnom obliku. Ostale usluge koje treća strana koristi u kombinaciji s web stranicama (kao što su Facebook Connect) imaju svoju politiku za postavljanje kolačića. Vaša upotreba takvih usluga trećih strana podliježe njihovim pravilima.

 

8. Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti sastavni su dio Uslova i pravila za korišćenje ove web stranice i čini dio sporazuma između Vas i nas. Korišćenjem sajta „ mojSupermarket " ili bilo kojeg njegovog dijela smatrat ćemo da ste pročitali i prihvatili Uslove i pravila korišćenja, kao i Pravila privatnosti i našu Sigurnosnu politiku. Pojmovi definisani u Uslovima i pravilima koriste se na isti način u Pravilima o privatnosti. Ažuriranje Pravila o privatnosti radi se sinhronizovano sa Uslovima i pravilima.

 

9. Pitanja i komentari?

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim Pravilima o privatnosti, molimo pogledajte naše Uslove i pravila ili nas kontaktirajte.